REKLAMA
Panini
Pyszne kanapki na ciepło - dzięki nim poczujesz się jak we Włoszech.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 bułki ciabatty
- ulubione nadzienie np szynka
- ser
- salami
- sałata
- pomidor
- oliwki
- masło lub oliwa do posmarowania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Przygotuj ulubione nadzienie i pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Krok
Posmaruj kromki masłem lub olejem.
3. Krok
Na jednej kromce ułóż nadzienie, a następnie przykryj drugą kromką.
4. Krok
Rozgrzej patelnię lub toster z wkładkami do panini.
5. Krok
Umieść kanapkę na patelni / w tosterze i przykryj pokrywką.
6. Krok
Smaż przez 3-5 minut, aż będzie złocista i chrupiąca.