REKLAMA

Panini

Pyszne kanapki na ciepło - dzięki nim poczujesz się jak we Włoszech.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 bułki ciabatty Dodano do
  • ulubione nadzienie np szynka Dodano do
  • ser Dodano do
  • salami Dodano do
  • sałata Dodano do
  • pomidor Dodano do
  • oliwki Dodano do
  • masło lub oliwa do posmarowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Przygotuj ulubione nadzienie i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

Posmaruj kromki masłem lub olejem.

3. Krok

Na jednej kromce ułóż nadzienie, a następnie przykryj drugą kromką.

4. Krok

Rozgrzej patelnię lub toster z wkładkami do panini.

5. Krok

Umieść kanapkę na patelni / w tosterze i przykryj pokrywką.

6. Krok

Smaż przez 3-5 minut, aż będzie złocista i chrupiąca.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy