REKLAMA

Źródło: Pixabay: eatde

Pangasius w maśle

Pangasius w maśle to proste i smaczne danie, które na pewno zachwyci wszystkich miłośników ryb.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ryba

  • 4 szt Pangasius Dodano do

Marynata

  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 łyżki Sól Dodano do
  • 1 łyżki pieprz czarny mielony Dodano do
  • 50 ml oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzewać piekarnik do 190°C. Ryby oczyścić i osuszyć.

2. Krok

Czosnek obierz i przeciskaj. Dodaj sól, pieprz i olej, dobrze wymieszaj.

3. Krok

Rybę natrzyj masłem, marynatą, polej sokiem z cytryny i pozostaw na 15 minut.

4. Krok

Włóż ryby do piekarnika i piecz przez 25 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy