REKLAMA
Źródło: Pixabay: eatde
Pangasius w maśle
Pangasius w maśle to proste i smaczne danie, które na pewno zachwyci wszystkich miłośników ryb.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ryba
- 4 szt Pangasius
Marynata
- 2 goździki czosnek
- 1 łyżki Sól
- 1 łyżki pieprz czarny mielony
- 50 ml oliwa z oliwek
- 2 łyżki masło
- 1 szt cytryna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzewać piekarnik do 190°C. Ryby oczyścić i osuszyć.
2. Krok
Czosnek obierz i przeciskaj. Dodaj sól, pieprz i olej, dobrze wymieszaj.
3. Krok
Rybę natrzyj masłem, marynatą, polej sokiem z cytryny i pozostaw na 15 minut.
4. Krok
Włóż ryby do piekarnika i piecz przez 25 minut.