REKLAMA

Źródło: manyakotic from Getty Images

Pałki z kurczaka w rękawie

Przepis na aromatyczne, soczyste i przede wszystkim pyszne pałki z kurczaka. Dzięki pieczeniu w rękawie mięso nie wysycha, a kurczak zachowuje swoje naturalne walory smakowe. To doskonały pomysł na prosty i szybki obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 8 ks pałki z kurczaka Dodano do

Przyprawy

  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu czarnego Dodano do
  • 1 szczypta bazylia suszona Dodano do
  • 1 szczypta Rozmaryn Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie składniki. Sprawdź czy pałki z kurczaka są dobrze oczyszczone z resztek piór.

2. Krok

Przygotuj rękaw do pieczenia. Włóż do środka pałki z kurczaka.

3. Krok

W małej miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy, następnie posyp nimi kurczaka w rękawie. Zamknij rękaw i dobrze potrząśnij, aby przyprawy równomiernie pokryły mięso.

4. Krok

Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Włóż do środka rękaw z kurczakiem i piecz przez około 50 minut.

5. Krok

Po tym czasie otwórz rękaw (uważaj na gorący par), aby kurczak mógł się ładnie zrumienić. Piecz jeszcze przez 10 minut.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika, odczekaj chwilę przed podaniem - kurczak będzie bardzo gorący. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy