REKLAMA

Źródło: Pixabay

Paella z owocami morza

- fantastyczny przepis⭐ zrobiony tylko z %ingredientsCount% składników w %preparationDuration% minut. Zainspiruj się naszymi przepisami⭐!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 100 g chorizo Dodano do
  • 1 duży czerwone papryki Dodano do
  • 1 duży cebule Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 250 g ryżu do paelli Dodano do
  • 1 litr bulionu rybnego Dodano do
  • 1 łyżeczka kurkumy Dodano do
  • 1 Łyżka puree z pomidorów Dodano do
  • 200 g małży Dodano do
  • 200 g krewetek Dodano do
  • 200 g kalmarów Dodano do
  • świeża pietruszka Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojone w plasterki chorizo ​​i smażymy około 3-4 minuty, aż stanie się chrupiące. Wyjmujemy z patelni i odkładamy na bok.

2. Krok

Do tłuszczu, który pozostał po smażeniu chorizo, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusimy około 5 minut, aż warzywa staną się miękkie.

3. Krok

Następnie dodajemy ryż i smażymy kolejne 2-3 minuty, ciągle mieszając.

4. Krok

Do ryżu dodajemy puree pomidorowe, kurkumę i bulion rybny. Mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy na średnim ogniu około 20 minut.

5. Krok

Po tym czasie dodajemy do patelni małże, krewetki i kalmare. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy kolejne 10-15 minut, aż skorupiaki będą gotowe.

6. Krok

Gotowe danie posypujemy pokrojoną pietruszką, dodajemy chorizo i serwujemy od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy