REKLAMA

Źródło: Pixabay

Paella z owocami morza

- fantastyczny przepis⭐ zrobiony tylko z %ingredientsCount% składników w %preparationDuration% minut. Zainspiruj się naszymi przepisami⭐!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 100 g chorizo Dodano do
  • 1 duży czerwone papryki Dodano do
  • 1 duży cebule Dodano do
  • 1 goździk czosnku Dodano do
  • 250 g ryżu do paelli Dodano do
  • 1 litr bulionu rybnego Dodano do
  • 1 łyżeczka kurkumy Dodano do
  • 1 Łyżka puree z pomidorów Dodano do
  • 200 g małży Dodano do
  • 200 g krewetek Dodano do
  • 200 g kalmarów Dodano do
  • świeża pietruszka Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojone w plasterki chorizo ​​i smażymy około 3-4 minuty, aż stanie się chrupiące. Wyjmujemy z patelni i odkładamy na bok.

2. Krok

Do tłuszczu, który pozostał po smażeniu chorizo, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusimy około 5 minut, aż warzywa staną się miękkie.

3. Krok

Następnie dodajemy ryż i smażymy kolejne 2-3 minuty, ciągle mieszając.

4. Krok

Do ryżu dodajemy puree pomidorowe, kurkumę i bulion rybny. Mieszamy, przykrywamy patelnię i dusimy na średnim ogniu około 20 minut.

5. Krok

Po tym czasie dodajemy do patelni małże, krewetki i kalmare. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy kolejne 10-15 minut, aż skorupiaki będą gotowe.

6. Krok

Gotowe danie posypujemy pokrojoną pietruszką, dodajemy chorizo i serwujemy od razu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy