Noodle z kurczakiem teriyaki i warzywami
Noodle z kurczakiem teriyaki i warzywami to proste i smaczne danie zainspirowane azjatycką kuchnią, które zachwyci zarówno miłośników kurczaka, jak i miłośników wędlin. Połączenie słodko-kwaśnego sosu teriyaki, soczystego kurczaka i chrupiących warzyw tworzy danie o wyjątkowo bogatej palecie smaków.
Składniki
- 400 gramy filetu z kurczaka
- 200 gramy makaronu typu noodle
- 1 Czerwony papryka
- 2 marchewki
- 1 The Onion
- 4 łyżki sosu teriyaki
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie)
Najnowsze ulotki
Procedura
Kurczaka pokroić w cienkie paski. Paprykę, marchewki i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i smażyć przez około 5 minut, aż będzie dobrze zrumieniony.
Dodać pokrojone warzywa, posiekaną cebulę i czosnek, poddusić kilka minut do momentu aż warzywa zmiękną.
W tym czasie ugotować makaron noodle według instrukcji na opakowaniu.
Do warzyw na patelni dodać sos teriyaki, ugotowane noodle, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i poddusić jeszcze 2-3 minuty.
Przed podaniem posypać danie posiekaną natką pietruszki.