REKLAMA

Noodle z kurczakiem teriyaki i warzywami

Noodle z kurczakiem teriyaki i warzywami to proste i smaczne danie zainspirowane azjatycką kuchnią, które zachwyci zarówno miłośników kurczaka, jak i miłośników wędlin. Połączenie słodko-kwaśnego sosu teriyaki, soczystego kurczaka i chrupiących warzyw tworzy danie o wyjątkowo bogatej palecie smaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 gramy filetu z kurczaka Dodano do
  • 200 gramy makaronu typu noodle Dodano do
  • 1 Czerwony papryka Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 4 łyżki sosu teriyaki Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie) Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Kurczaka pokroić w cienkie paski. Paprykę, marchewki i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki.

2. Krok

Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i smażyć przez około 5 minut, aż będzie dobrze zrumieniony.

3. Krok

Dodać pokrojone warzywa, posiekaną cebulę i czosnek, poddusić kilka minut do momentu aż warzywa zmiękną.

4. Krok

W tym czasie ugotować makaron noodle według instrukcji na opakowaniu.

5. Krok

Do warzyw na patelni dodać sos teriyaki, ugotowane noodle, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i poddusić jeszcze 2-3 minuty.

6. Krok

Przed podaniem posypać danie posiekaną natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy