REKLAMA
Napełnione Bakłażany
NAPEŁNIONE BAKŁAŻANY ➡️ Czy wiedziałeś, że bakłażan zawiera wiele minerałów i witamin, a także jest bogaty w żelazo? Możesz z niego zrobić zdrowy letni obiad w dosłownie kilka chwil 😉
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 bakłażan
- 1 mozzarella
- 2 The Onion
- 3 ząbek czosnku
- 200 g Ryż
- kurkuma mielona
- sól i pieprz
- natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pokrój bakłażana w wachlarz, tak aby pozostał połączony na węższym końcu. Posolić i pozostawić na około 15 minut, aby pozbyć się goryczy.
2. Krok
W międzyczasie ugotować do połowy miękki ryż ze szczyptą kurkumy.
3. Krok
Kroimy składniki, którymi będziemy nadziewać bakłażana. Bakłażana płuczemy pod zimną wodą. Ryż przelewamy do naczynia żaroodpornego, kładziemy na niej bakłażana i wkładamy surowce do nacięć. Solimy, przyprawiamy i posypujemy wierzch natką pietruszki.
4. Krok
Pieczemy w temperaturze 220°C przez około 30 minut.