REKLAMA
Źródło: Pixabay: RitaE
Naleśniki z serem
To tradycyjna polska potrawa, która jest zawsze mile widziana na stole. Delikatne, puszyste naleśniki z kremowym nadzieniem serowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ciasto
- 200 g Mąka
- 1⁄2 l mleko
- 2 Sztuka jaja
- 1 szczypta sól
Farsz
- 500 g twaróg
- 2 łyżki cukier puder
- 1 szkło jagody
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Przygotuj ciasto: Mąkę, jaja, mleko i sól wymieszaj na gładkie ciasto.
2. Krok
Przygotuj farsz: Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj jagody i wymieszaj.
3. Krok
Smaż naleśniki na patelni, po obu stronach, na maśle do uzyskania złotego koloru.
4. Krok
Na każdy naleśnik nałóż 2 łyżki farszu i zwiń.