REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Naleśniki z serem

To tradycyjna polska potrawa, która jest zawsze mile widziana na stole. Delikatne, puszyste naleśniki z kremowym nadzieniem serowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 200 g Mąka Dodano do
  • 12 l mleko Dodano do
  • 2 Sztuka jaja Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do

Farsz

  • 500 g twaróg Dodano do
  • 2 łyżki cukier puder Dodano do
  • 1 szkło jagody Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Przygotuj ciasto: Mąkę, jaja, mleko i sól wymieszaj na gładkie ciasto.

2. Krok

Przygotuj farsz: Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj jagody i wymieszaj.

3. Krok

Smaż naleśniki na patelni, po obu stronach, na maśle do uzyskania złotego koloru.

4. Krok

Na każdy naleśnik nałóż 2 łyżki farszu i zwiń.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy