REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/namwMeaN-Uy4WLXaxSwa/812257d7615f19a526349eb7b4de3a.jpeg)
Źródło: Pixabay: RitaE
Naleśniki z jagodami
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ciasto na naleśniki
- 200 g Mąka
- 500 ml mleko
- 2 Sztuka jajka
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki cukier
Dodatkowo
- 300 g jagody
- 2 łyżki cukier
- dżem
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Przygotuj ciasto na naleśniki. W misce mieszaj mąkę, jajka, mleko, sól i cukier, aż powstanie gładka masa. Pozostaw na 10 minut.
2. Krok
Rozgrzać niewielką ilość oleju na patelni. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
3. Krok
Gdy naleśniki będą usmażone, rozsmaruj dżem na każdym naleśniku i zwiń naleśniki.
4. Krok
Udekorować cukrem pudrem i jagodami.