REKLAMA

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Mąka gryczana nadaje im wyjątkowego, orzechowego smaku, a dodatek twarogu i świeżych owoców sprawia, że są sycące i pełne witamin. Idealne na śniadanie czy lekki, popołudniowy podwieczorek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ciasto

  • 200 g Mąki gryczanej Dodano do
  • 500 ml Mleka Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do

Nadzienie

  • 200 g twarogu Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 1 ks banan Dodano do
  • 150 g świeżych owoców jagodowych Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce mieszamy mąkę gryczaną, jajka, szczyptę soli i mleko. Miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta.

2. Krok

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, a następnie wylewamy cienką warstwę ciasta. Smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor.

3. Krok

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Twaróg mieszamy z miodem do uzyskania jednolitej masy. Banana kroimy w plastry, a jagody myjemy.

4. Krok

Na każdym naleśniku rozsmarowujemy masę twarogową, układamy plastry banana i jagody. Naleśniki zwijamy i podajemy. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy