REKLAMA
Źródło: peredniankina from Getty Images
Naleśniki Budyńiowe
Naleśniki budyńiowe to klasyczne danie, które można podać na śniadanie lub deser. Są one pełne smaku dzięki mieszance słodkiego budyniu zwanego mlekiem w proszku, który dodaje kremowej konsystencji. Do tego przepisu można dodać owoce sezonowe dla dodatkowego smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 ks jajka
- 1 Łyżka cukru z wanilią
- 250 ml Mleka
- 300 ml wody mineralnej
- 150 g mąki pszennej
- 2 opakowanie budyniu
- 2 łyżki oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
W misce wymieszać mąkę z proszkiem budyniowym.
2. Krok
W innej misce wymieszaj mleko z wodą mineralną.
3. Krok
Lekko wymieszać jajka z cukrem.
4. Krok
Do jajek dodawać na przemian mąkę i budyń w proszku oraz wodę i mleko.
5. Krok
Na koniec dodać olej.
6. Krok
Pozostaw ciasto na około 30 minut.
7. Krok
Po tym czasie dokładnie wymieszaj ciasto.
8. Krok
Smażyć naleśniki na patelni lekko natłuszczonej olejem.
9. Krok
Podawaj naleśniki na ciepło z ulubionymi dodatkami.