REKLAMA

Źródło: peredniankina from Getty Images

Naleśniki Budyńiowe

Naleśniki budyńiowe to klasyczne danie, które można podać na śniadanie lub deser. Są one pełne smaku dzięki mieszance słodkiego budyniu zwanego mlekiem w proszku, który dodaje kremowej konsystencji. Do tego przepisu można dodać owoce sezonowe dla dodatkowego smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 ks jajka Dodano do
  • 1 Łyżka cukru z wanilią Dodano do
  • 250 ml Mleka Dodano do
  • 300 ml wody mineralnej Dodano do
  • 150 g mąki pszennej Dodano do
  • 2 opakowanie budyniu Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W misce wymieszać mąkę z proszkiem budyniowym.

2. Krok

W innej misce wymieszaj mleko z wodą mineralną.

3. Krok

Lekko wymieszać jajka z cukrem.

4. Krok

Do jajek dodawać na przemian mąkę i budyń w proszku oraz wodę i mleko.

5. Krok

Na koniec dodać olej.

6. Krok

Pozostaw ciasto na około 30 minut.

7. Krok

Po tym czasie dokładnie wymieszaj ciasto.

8. Krok

Smażyć naleśniki na patelni lekko natłuszczonej olejem.

9. Krok

Podawaj naleśniki na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy