REKLAMA

Źródło: Believe_In_Me from Getty Images

Najlepsze mięso do grillowania

Mięso do grillowania to klasyczne letnie danie, które jest szczególnie smaczne, kiedy jest przygotowywane na otwartym powietrzu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Mięso Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 4 łyżki olej Dodano do
  • 100 ml Sojowy sos Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i wrzuć do miski. Dodaj do niej olej, sos sojowy i posiekany czosnek. Cebulę pokrój w plastry i również ją dodaj. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania przynajmniej na 2 godziny, ale najlepiej przez noc.

2. Krok

Mięso wyjmij z marynaty i pozostaw w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed grillowaniem.

3. Krok

Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury. Połóż mięso na grillu i grilluj je z każdej strony, w zależności od grubości kawałków mięsa i temperatury grilla.

4. Krok

Podczas grillowania smaruj mięso resztką marynaty. Kiedy mięso jest gotowe, wyjmij je z grilla i pozwól mu odpocząć przynajmniej 5 minut przed podaniem.

5. Krok

Do mięsa podawaj grillowane warzywa, ziemniaki lub inny dodatek według swojego smaku. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy