REKLAMA

Źródło: Believe_In_Me from Getty Images

Najlepsze mięso do grillowania

Mięso do grillowania to klasyczne letnie danie, które jest szczególnie smaczne, kiedy jest przygotowywane na otwartym powietrzu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Mięso Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 4 łyżki olej Dodano do
  • 100 ml Sojowy sos Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i wrzuć do miski. Dodaj do niej olej, sos sojowy i posiekany czosnek. Cebulę pokrój w plastry i również ją dodaj. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania przynajmniej na 2 godziny, ale najlepiej przez noc.

2. Krok

Mięso wyjmij z marynaty i pozostaw w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed grillowaniem.

3. Krok

Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury. Połóż mięso na grillu i grilluj je z każdej strony, w zależności od grubości kawałków mięsa i temperatury grilla.

4. Krok

Podczas grillowania smaruj mięso resztką marynaty. Kiedy mięso jest gotowe, wyjmij je z grilla i pozwól mu odpocząć przynajmniej 5 minut przed podaniem.

5. Krok

Do mięsa podawaj grillowane warzywa, ziemniaki lub inny dodatek według swojego smaku. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy