Źródło: Believe_In_Me from Getty Images
Najlepsze mięso do grillowania
Mięso do grillowania to klasyczne letnie danie, które jest szczególnie smaczne, kiedy jest przygotowywane na otwartym powietrzu.
Składniki
- 1 kg Mięso
- 2 szt The Onion
- 4 łyżki olej
- 100 ml Sojowy sos
- 2 szt czosnek
Najnowsze ulotki
Procedura
Mięso pokrój na średniej wielkości kawałki i wrzuć do miski. Dodaj do niej olej, sos sojowy i posiekany czosnek. Cebulę pokrój w plastry i również ją dodaj. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania przynajmniej na 2 godziny, ale najlepiej przez noc.
Mięso wyjmij z marynaty i pozostaw w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed grillowaniem.
Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury. Połóż mięso na grillu i grilluj je z każdej strony, w zależności od grubości kawałków mięsa i temperatury grilla.
Podczas grillowania smaruj mięso resztką marynaty. Kiedy mięso jest gotowe, wyjmij je z grilla i pozwól mu odpocząć przynajmniej 5 minut przed podaniem.
Do mięsa podawaj grillowane warzywa, ziemniaki lub inny dodatek według swojego smaku. Smacznego!