REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sGXsnZIGiUSFuwrN8zZM/65e019297a398bbeac8ee053f09846.jpeg)
Muffinki z czekoladą
Te extra czekoladowe muffiny jak z najlepszej cukierni są bardzo proste do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 2 kubki mąka samozbrylająca
- 1 filiżanka chipy czekoladowe
- 1⁄2 kubki olej
- 1 filiżanka cukier brązowy
- 2 duże jajka
- 1 łyżeczka esencja waniliowa
- 1 łyżka stołowa proszek do pieczenia
- 1⁄2 kubki kakao
- 0.8 kubki mleko pełne
- Szczypta Sól
- 1 kwaśna śmietana
- kawa rozpuszczalna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Do miski przesiewamy mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy kawę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sGXsnZIGiUSFuwrN8zZM/880fda13b53c6989906aa827936659.jpeg)
2. Krok
Dodajemy mleko. Pracujemy do uzyskania gładkiego ciasta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sGXsnZIGiUSFuwrN8zZM/44970f7b7468560d16e65bf6195a29.jpeg)
3. Krok
Dodajemy jajka, cukier, śmietanę, olej i ekstrakt waniliowy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sGXsnZIGiUSFuwrN8zZM/02bd4ee1caeea2a852c7f1e725cdec.jpeg)
4. Krok
Dodajemy płatki czekolady. Napełniamy formę na muffinki koszyczkami. Wierzch posypujemy kawałkami czekolady i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sGXsnZIGiUSFuwrN8zZM/9a7ba8890b6e8acaf716180c832b58.jpeg)