REKLAMA

Muffinki Martinka z ziarnami czekolady

One pieką dzieci dorosły robi tylko nadzór. ☺

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 90 g masło Dodano do
  • 100 g cukier kryształ Dodano do
  • 1 pełna jajko Dodano do
  • 2 białka jaj Dodano do
  • 1.2 dcl mleko Dodano do
  • 1 drożdże suszone Dodano do
  • 200 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 Ziarna czekolady Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Jeśli pieką dzieci. Poproś osobę dorosłą o rozgrzanie piekarnika do 180 stopni.

2. Krok

Masło pokroić na małe kawałki i włożyć do rondla.Dodać cukier i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając.Powstanie biała, spieniona masa.

3. Krok

Zawartość rondla przelać do miski i dodać całe jajko i białka.Wymieszać drewnianym widelcem, a następnie dodać mleko.

4. Krok

Cały czas mieszając, stopniowo dodawać mąkę, a następnie drożdże. Na koniec dodajemy wiórki czekoladowe i ponownie mieszamy.

5. Krok

Foremki dobrze wysmarować masłem i oprószyć mąką.

6. Krok

Wlej do nich ciasto, ale nie do pełna.Poproś osobę dorosłą, aby wstawiła je do piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

7. Krok

Jeśli lubisz owoce, możesz przed pieczeniem położyć na powierzchni każdej muffinki borówki, maliny, orzechy, nigdy nie wkładaj owoców do środka ciasta.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy