REKLAMA
Źródło: FB: Sielskie jedzenie - wesoła kuchnia
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Pyszna propozycja na smaczne i sycące drugie danie. Młoda kapusta zasmażana z boczkiem to doskonałe połączenie smaków. Przepis jest prosty i nie wymaga dużo czasu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 sztuka młoda kapusta
- 200 gramy boczek
- 1 sztuka cebula
- 2 łyżki Mąka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Kapustę kroimy w cienkie paski, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę, cebulę siekamy. Na patelni podsmażamy boczek, dodajemy cebulę, smażymy do zeszklenia cebuli.
2. Krok
Dodajemy mąkę, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Tak przygotowane składniki dodajemy do garnka z kapustą. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut. Podajemy gorące.