REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/xZwUxu9lMRKj2aLjCLRe/c9ac4b6e6e80909a6725f252d6f7fb.jpeg)
Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony
Młoda kapusta z boczkiem
Delikatna młoda kapusta doskonale połączona z aromatycznym boczkiem i koperkiem. Idealna na letni obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 1 sztuka młoda kapusta
- 200 g boczek
- 1 Objętość koperek
Dodatki
- 1 Łyżka oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Uprzednio umyj kapustę, osusz ją i pokrój na mniejsze kawałki. Koperek posiekaj drobno.
2. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj boczek pokrojony w drobną kostkę. Smaż do momentu, aż boczek stanie się chrupiący.
3. Krok
Dodaj kapustę do patelni i smaż na średnim ogniu, aż kapusta stanie się miękka.
4. Krok
Pod koniec smażenia dodaj posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.
5. Krok
Podawaj gorące, jako dodatek do głównego dania.