REKLAMA

Źródło: LauriPatterson from Getty Images Signature

Mini Quiche Lorraine

Niesamowite mini quiche lorraine, które są idealne na przyjęcia jako szybka przekąska. Są świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je przygotować z wyprzedzeniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 1 opakowanie Ciasto prasowane Dodano do
  • 100 g Boczek wędzony Dodano do
  • 100 g Ser ementaler Dodano do
  • 2 szt duże jajka Dodano do
  • 200 ml Krem do gotowania Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do przyprawienia Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrój wyciśnięte ciasto na 12 równych części i umieść je w formie na muffiny, aby uformować foremki do quiche.

2. Krok

Na patelni podsmaż wędzony boczek pokrojony w kostkę. Osobiście polecam pozwolić mu smażyć się nieco dłużej, aby był pięknie chrupiący.

3. Krok

Przygotuj nadzienie do quiche, mieszając w misce boczek, starty Emmentaler, jajka i śmietanę do gotowania. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

4. Krok

Podziel nadzienie równomiernie między ciasto w formie.

5. Krok

Piec quiche w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut lub do uzyskania złocistego koloru.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy