Źródło: LauriPatterson from Getty Images Signature
Mini Quiche Lorraine
Niesamowite mini quiche lorraine, które są idealne na przyjęcia jako szybka przekąska. Są świetne zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc można je przygotować z wyprzedzeniem.
Składniki
- 1 opakowanie Ciasto prasowane
- 100 g Boczek wędzony
- 100 g Ser ementaler
- 2 szt duże jajka
- 200 ml Krem do gotowania
- Sól i czarny pieprz do przyprawienia
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrój wyciśnięte ciasto na 12 równych części i umieść je w formie na muffiny, aby uformować foremki do quiche.
Na patelni podsmaż wędzony boczek pokrojony w kostkę. Osobiście polecam pozwolić mu smażyć się nieco dłużej, aby był pięknie chrupiący.
Przygotuj nadzienie do quiche, mieszając w misce boczek, starty Emmentaler, jajka i śmietanę do gotowania. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Podziel nadzienie równomiernie między ciasto w formie.
Piec quiche w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut lub do uzyskania złocistego koloru.