REKLAMA
Mini pizzerinki
Doskonała domowa mini pizza z ciasta drożdżowego i obfitej polewy.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
Kosz
- 400 g mąka samozbrylająca
- 250 ml woda
- 35 g świeże drożdże
- 3 łyżka stołowa olej
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Przyprawy
Niebo
- keczup
- szynka z kurczaka
- ser twardy
- Kukurydza
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
W wodzie mieszamy drożdże z cukrem i pozwalamy im na chwilę pracować.
2. Krok
Następnie z mąki, oleju, soli i drożdży zagnieścimy ciasto, które zostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
3. Krok
Po wyrośnięciu ciasto wałkujemy na cienko i przy pomocy większych foremek wycinamy z niego kółka.
4. Krok
Często smarujemy keczupem, posypujemy szynką i kukurydzą.
5. Krok
Układamy mini pizzę na natłuszczoną blachę i pieczemy je w 200°C przez około 8 minut.
6. Krok
Dwa minuty przed końcem pieczenia mini pizzy posypujemy serem i pozostawiamy do zapieczenia.