REKLAMA
Mini pizzerinki

Mini pizzerinki

Doskonała domowa mini pizza z ciasta drożdżowego i obfitej polewy.

REKLAMA

Składniki

porcje
15

Kosz

  • 400 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 250 ml woda Dodano do
  • 35 g świeże drożdże Dodano do
  • 3 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Przyprawy Dodano do

Niebo

  • keczup Dodano do
  • szynka z kurczaka Dodano do
  • ser twardy Dodano do
  • Kukurydza Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W wodzie mieszamy drożdże z cukrem i pozwalamy im na chwilę pracować.

2. Krok

Następnie z mąki, oleju, soli i drożdży zagnieścimy ciasto, które zostawić na 30 minut do wyrośnięcia.

3. Krok

Po wyrośnięciu ciasto wałkujemy na cienko i przy pomocy większych foremek wycinamy z niego kółka.

4. Krok

Często smarujemy keczupem, posypujemy szynką i kukurydzą.

Mini pizzerinki - etap przygotowania 1
5. Krok

Układamy mini pizzę na natłuszczoną blachę i pieczemy je w 200°C przez około 8 minut.

6. Krok

Dwa minuty przed końcem pieczenia mini pizzy posypujemy serem i pozostawiamy do zapieczenia.

Mini pizzerinki - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy