REKLAMA
Mini muffin sernik
Serniki można przygotować również w koszyczkach na muffiny, dzięki czemu nie musisz nic kroić. Co więcej, oferuję nieco lżejszą recepturę.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Podstawa
- 80 g płatki owsiane
- 20 g Mieleny orzechy włoskie
- 1 łyżka stołowa miód lub słodzik
- 30 g masło
Krem
- 400 g twaróg drobny
- 2 szt jajko
- 30 g Białko lub zastąpić słodzikiem
- 1 łyżeczka Cynamon
- 1 łyżka stołowa Golden cob (proszek)
- 3 łyżka stołowa Erytrytol w proszku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozmieszać płatki owsiane. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy razem. Mieszankę łyżkami wciskamy na dno silikonowych foremek na muffinki. Wyszło mi 10 sztuk. Pieczemy wstępnie w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na około 8 minut.
2. Krok
Wszystkie składniki mieszamy razem. Łyżką wypełniamy koszyczki. Wstawiamy do piekarnika ustawionego na 155 stopni na 45 minut. Po upieczeniu pozostawiamy na pół godziny w uchylonym piekarniku. Schłodzone koszyczki wkładamy na kilka godzin do lodówki.
3. Krok
Na koniec dekorujemy według smaku i wyobraźni. Możesz użyć masła orzechowego, past, dżemów czy czekolady.