REKLAMA

Mini desery w kieliszkach

Mini desery w kieliszkach idealnie sprawdzą się jako zakończenie każdego obiadu. Są szybkie w przygotowaniu i pięknie prezentują się na stole.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 200 g herbatników Dodano do
  • 400 g serka mascarpone Dodano do
  • 200 ml śmietany kremówki Dodano do
  • 3 łyżki likieru Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
  • Ulubione owoce lub sos do dekoracji (np. maliny, truskawki) Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Rozgnieć herbatniki w małym kubku lub plastikowej torbie, aż staną się drobnoziarniste.

2. Krok

Misce ubij śmietanę kremówkę na sztywno. Dodaj ser mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj ubijanie, wszystkie składniki dobrze się połączą.

3. Krok

Przełóż połowę do spodu kieliszków i nałóż równą ilość przygotowanego kremu.

4. Krok

Na krem dodaj kolejną warstwę.

5. Krok

Powtórz kroki 4 i 5, aby stworzyć dwie warstwy kremu i dwie warstwy herbatników.

6. Krok

Skończ deser, dodając na wierzch śmietanę ubitą z cukrem, owoce lub ulubiony sos.

7. Krok

Wstaw desery do lodówki na minimum 2 godziny, aby składniki się schłodziły i połączyły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy