REKLAMA

Źródło: Atide form Getty Images

Mięsna pasta

Smaczna i prosta pasta mięsna, idealna na szybkie śniadanie lub drugie śniadanie. Świetna na chleb, bułki lub tost.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Gotowane mięso Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 1 kawałek Ząbek czosnku Dodano do
  • 2 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 50 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 łyżka stołowa czerwona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotowane mięso, na przykład z zupy, zmiksuj do gładkiej pasty.

2. Krok

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę i czosnek i smaż do złoconego koloru.

3. Krok

Dodaj mąkę i paprykę i mieszaj przez kilka minut.

4. Krok

Dodaj mięsny sos do patelni i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Przypraw solą i pieprzem według smaku.

6. Krok

Pozwól glazurze wystygnąć. Podawaj na chleb lub tost.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy