REKLAMA
Źródło: Atide form Getty Images
Mięsna pasta
Smaczna i prosta pasta mięsna, idealna na szybkie śniadanie lub drugie śniadanie. Świetna na chleb, bułki lub tost.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Gotowane mięso
- 1 kawałek The Onion
- 1 kawałek Ząbek czosnku
- 2 łyżka stołowa masło
- 50 g mąka zwykła specjalna
- 2 łyżka stołowa czerwona papryka
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Ugotowane mięso, na przykład z zupy, zmiksuj do gładkiej pasty.
2. Krok
Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę i czosnek i smaż do złoconego koloru.
3. Krok
Dodaj mąkę i paprykę i mieszaj przez kilka minut.
4. Krok
Dodaj mięsny sos do patelni i dobrze wymieszaj.
5. Krok
Przypraw solą i pieprzem według smaku.
6. Krok
Pozwól glazurze wystygnąć. Podawaj na chleb lub tost.