REKLAMA

Źródło: Atide form Getty Images

Mięsna pasta

Smaczna i prosta pasta mięsna, idealna na szybkie śniadanie lub drugie śniadanie. Świetna na chleb, bułki lub tost.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Gotowane mięso Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 1 kawałek Ząbek czosnku Dodano do
  • 2 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 50 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 łyżka stołowa czerwona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Ugotowane mięso, na przykład z zupy, zmiksuj do gładkiej pasty.

2. Krok

Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę i czosnek i smaż do złoconego koloru.

3. Krok

Dodaj mąkę i paprykę i mieszaj przez kilka minut.

4. Krok

Dodaj mięsny sos do patelni i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Przypraw solą i pieprzem według smaku.

6. Krok

Pozwól glazurze wystygnąć. Podawaj na chleb lub tost.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy