REKLAMA

Źródło: Image by Racool_studio on Freepik

Mielone mięso w Thermomix

Łatwa i szybka receptura na mielone mięso przygotowane w Thermomix. Dzięki temu sprytnemu urządzeniu czynność tj. siekanie i mieszanie stają się proste jak nigdy. Mielone mięso z Thermomixa to idealna baza do wielu dalszych potraw, np. spaghetti bolognese, lasagne, tacosów, czy burgerów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego np wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 2 łyżki oleju np rzepakowego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka mielonej papryki opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na ćwiartki, a czosnek na pół.

2. Krok

Włoż do Thermomixa cebulę, czosnek i olej, następnie posiekaj przez 5 sekund z prędkością 5.

3. Krok

Przesmaż posiekane składniki przez 3 minuty w trybie Varoma na prędkości 1.

4. Krok

Dodaj mięso mielone, paprykę (jeśli używasz), sól i pieprz do smaku. Ustaw na 10 minut w trybie Varoma na prędkości 1.

5. Krok

Po tym czasie sprawdź, czy mięso jest dobrze wymieszane i wystarczająco ugotowane. Jeśli nie, zmieszaj je łyżką i ustaw na kolejne 2-3 minuty w trybie Varoma.

6. Krok

Teraz mielone mięso jest gotowe do dalszej obróbki lub serwowania. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy