REKLAMA

Źródło: Image by Racool_studio on Freepik

Mielone mięso w Thermomix

Łatwa i szybka receptura na mielone mięso przygotowane w Thermomix. Dzięki temu sprytnemu urządzeniu czynność tj. siekanie i mieszanie stają się proste jak nigdy. Mielone mięso z Thermomixa to idealna baza do wielu dalszych potraw, np. spaghetti bolognese, lasagne, tacosów, czy burgerów.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego np wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 2 łyżki oleju np rzepakowego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka mielonej papryki opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obierz cebulę i czosnek. Pokrój cebulę na ćwiartki, a czosnek na pół.

2. Krok

Włoż do Thermomixa cebulę, czosnek i olej, następnie posiekaj przez 5 sekund z prędkością 5.

3. Krok

Przesmaż posiekane składniki przez 3 minuty w trybie Varoma na prędkości 1.

4. Krok

Dodaj mięso mielone, paprykę (jeśli używasz), sól i pieprz do smaku. Ustaw na 10 minut w trybie Varoma na prędkości 1.

5. Krok

Po tym czasie sprawdź, czy mięso jest dobrze wymieszane i wystarczająco ugotowane. Jeśli nie, zmieszaj je łyżką i ustaw na kolejne 2-3 minuty w trybie Varoma.

6. Krok

Teraz mielone mięso jest gotowe do dalszej obróbki lub serwowania. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy