REKLAMA

Źródło: marekuliasz from Getty Images

Masło migdałowe

Przepis na domowe masło migdałowe.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 2 kubki Obrane migdały Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 Łyżki Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 15 minut. Upewnij się, że nie zrobią się czarne, gorycz zepsuje ogólne wrażenie.

2. Krok

Umieść schłodzone migdały w robocie kuchennym z ostrzem i zacznij miksować.

3. Krok

Po pewnym czasie migdały zaczynają uwalniać swoje oleje i masę należy dalej blendować. Cały proces trwa około 15-20 minut, w zależności od mocy blendera, podczas procesu należy od czasu do czasu ściągać masę z boków blendera.

4. Krok

Gdy osiągniesz kremową konsystencję, zadanie jest wykonane. Dodaj szczyptę soli i w razie potrzeby dosłodź miodem lub syropem klonowym. Przenieś gotowe masło migdałowe do słoika z pokrywką i wstaw do lodówki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy