REKLAMA
Marynowany udziec jagnięcy
Pyszna jagnięcina w prostej marynacie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 700 g udziec jagnięcy
Do marynaty
- 2 Sztuka The Onion
- Rosemary
- Tymianek
- 4 goździki czosnek
- 2 łyżki sól
- 3 łyżki olej roślinny
Do aromatyzowania
- 2 łyżki Masło ziołowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Jagnięcinę dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plasterek mięsa lekko posolić.
2. Krok
W robocie kuchennym wymieszaj marynatę. Dodaj oczyszczoną cebulę, czosnek, świeże zioła, sól i olej roślinny.
3. Krok
Gdy marynata będzie miała gładką konsystencję, natrzyj nią plastry mięsa. Zawinąć je w folię, najlepiej na noc, ale godzina też wystarczy.
4. Krok
Teraz na rozgrzanej patelni opieczemy mięso z obu stron, aż będzie chrupiące. Następnie zalej mięso niewielką ilością wody i gotuj do miękkości.
5. Krok
Gotowe plastry mięsa ułożyć na talerzu i do każdego dodać małą łyżeczkę masła ziołowego.