REKLAMA

Marynowany udziec jagnięcy

Pyszna jagnięcina w prostej marynacie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 700 g udziec jagnięcy Dodano do

Do marynaty

  • 2 Sztuka The Onion Dodano do
  • Rosemary Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • 4 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżki sól Dodano do
  • 3 łyżki olej roślinny Dodano do

Do aromatyzowania

  • 2 łyżki Masło ziołowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Jagnięcinę dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plasterek mięsa lekko posolić.

2. Krok

W robocie kuchennym wymieszaj marynatę. Dodaj oczyszczoną cebulę, czosnek, świeże zioła, sól i olej roślinny.

3. Krok

Gdy marynata będzie miała gładką konsystencję, natrzyj nią plastry mięsa. Zawinąć je w folię, najlepiej na noc, ale godzina też wystarczy.

4. Krok

Teraz na rozgrzanej patelni opieczemy mięso z obu stron, aż będzie chrupiące. Następnie zalej mięso niewielką ilością wody i gotuj do miękkości.

5. Krok

Gotowe plastry mięsa ułożyć na talerzu i do każdego dodać małą łyżeczkę masła ziołowego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy