REKLAMA

Marynowane grzyby w zalewie słodko-kwaśnej

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg świeżo zebrane i oczyszczone grzyby Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 300 ml Ocet Dodano do
  • 30 g sól Dodano do
  • 30 g cukier kryształ Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • Całe ziarna czarnego pieprzu i ziela angielskiego Dodano do
  • Posiekana cebula Dodano do
  • Plasterki marchwi Dodano do
  • Ziarna gorczycy Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyszczone i pokrojone grzyby gotować przez około 4 minuty. W lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i pozostawić do odsączenia. Wlej wodę do garnka, dodaj ocet, sól, cukier, liść laurowy i przyprawy. Dodaj pokrojoną cebulę i marchewkę.

2. Krok

Zagotować solankę i dodać do grzybów. Dusić razem przez 10 minut.

3. Krok

Włóż grzyby i solankę do słoików i zamknij pokrywkami. Następnie sterylizować przez kolejne 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy