REKLAMA

Źródło: Pixabay

Marynata do żeberek z piekarnika

Tradycyjna marynata do żeberek, która zapewni smakowity, aromatyczny smak. Ta marynata jest idealna na weekendowe spotkania z rodziną lub przyjaciółmi, a intensywny smak zostawia długotrwałe wrażenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 2 łyżeczki sosu sojowego Dodano do
  • 2 łyżeczki ketchupu Dodano do
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy dijon Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W małej misce wymieszaj sos sojowy, ketchup, sos Worcestershire, miód, olej rzepakowy, czosnek i cebulę w proszku, musztardę Dijon. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Krok

Umyj żebra i wytrzyj je ręcznikiem papierowym.

3. Krok

Równomiernie posmaruj żebra marynatą z obu stron.

4. Krok

Przykryj żebra i umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny, ale im dłużej tym lepiej - najlepiej na całą noc.

5. Krok

Upiecz żebra według swojego ulubionego przepisu, najlepiej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5-2 godziny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy