REKLAMA

Źródło: Pixabay

Marynata do żeberek z piekarnika

Tradycyjna marynata do żeberek, która zapewni smakowity, aromatyczny smak. Ta marynata jest idealna na weekendowe spotkania z rodziną lub przyjaciółmi, a intensywny smak zostawia długotrwałe wrażenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 2 łyżeczki sosu sojowego Dodano do
  • 2 łyżeczki ketchupu Dodano do
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy dijon Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W małej misce wymieszaj sos sojowy, ketchup, sos Worcestershire, miód, olej rzepakowy, czosnek i cebulę w proszku, musztardę Dijon. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Krok

Umyj żebra i wytrzyj je ręcznikiem papierowym.

3. Krok

Równomiernie posmaruj żebra marynatą z obu stron.

4. Krok

Przykryj żebra i umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny, ale im dłużej tym lepiej - najlepiej na całą noc.

5. Krok

Upiecz żebra według swojego ulubionego przepisu, najlepiej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5-2 godziny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy