REKLAMA

Marynata do szaszłyków

Ten przepis na szaszłyki z wieprzowiny jest idealnym rozwiązaniem dla grillowania na świeżym powietrzu lub na grillu w ogrodzie. Dzięki marynacie z wysokiej jakości składników, mięso będzie chrupiące i soczyste.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 2 szt duże papryki Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 200 g Wiśniowe pomidory Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 3 łyżka stołowa oliwy z oliwek Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mięso kroimy na mniej więcej równe kawałki.

2. Krok

Paprykę, cebulę i pomidory koktajlowe również kroimy na kawałki odpowiedniej wielkości na szaszłyki.

3. Krok

Na przemian nabijamy na szpikulce mięso i warzywa.

4. Krok

W misce przygotowujemy marynatę. Przeciskamy czosnek i mieszamy z oliwą z oliwek, solą i przyprawami.

5. Krok

Szaszłki wysmarować marynatą i odstawić na co najmniej 30 minut.

6. Krok

Następnie szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku przy 180 °C przez około 20 minut.

7. Krok

Przed podaniem szaszłyków pozwalamy im odpocząć przez chwilę, aby mięso zyskało jak najwięcej soczystości.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy