REKLAMA

Marynata do szaszłyków

Ten przepis na szaszłyki z wieprzowiny jest idealnym rozwiązaniem dla grillowania na świeżym powietrzu lub na grillu w ogrodzie. Dzięki marynacie z wysokiej jakości składników, mięso będzie chrupiące i soczyste.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 2 szt duże papryki Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 200 g Wiśniowe pomidory Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 3 łyżka stołowa oliwy z oliwek Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mięso kroimy na mniej więcej równe kawałki.

2. Krok

Paprykę, cebulę i pomidory koktajlowe również kroimy na kawałki odpowiedniej wielkości na szaszłyki.

3. Krok

Na przemian nabijamy na szpikulce mięso i warzywa.

4. Krok

W misce przygotowujemy marynatę. Przeciskamy czosnek i mieszamy z oliwą z oliwek, solą i przyprawami.

5. Krok

Szaszłki wysmarować marynatą i odstawić na co najmniej 30 minut.

6. Krok

Następnie szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku przy 180 °C przez około 20 minut.

7. Krok

Przed podaniem szaszłyków pozwalamy im odpocząć przez chwilę, aby mięso zyskało jak najwięcej soczystości.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy