REKLAMA

Źródło: Mykola Lunov from Canva

Marynata do pierś z kurczaka na grilla

Pyszna i aromatyczna marynata, która nada Twoim pierś z kurczaka na grilla niepowtarzalny smak. Idealne połączenie przypraw będzie perfekcyjnie harmonizować z delikatnym mięsem kurczaka, a grillowanie sprawi, że marynata delikatnie się karmelizuje, dodając potrawie słodko-ostrą nutę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 zęby czosnek Dodano do
  • 2 Okulary oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka sok z cytryny Dodano do
  • 1 łyżeczka Suszony rozmaryn Dodano do
  • 1 łyżeczka suszony tymianek Dodano do
  • 1 łyżeczka suszona bazylia Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Przygotowanie marynaty: pokroić czosnek na drobno i wymieszać z resztą składników w dużej misce.

2. Krok

Umyj i osusz piersi z kurczaka. Następnie umieść je w misce z marynatą, dokładnie mieszając, aby pokryć każdy kawałek mięsa.

3. Krok

Przykryj miskę i umieść w lodówce na przynajmniej 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Możesz też zostawić to na całą noc.

4. Krok

Przed grillowaniem upewnij się, że mięso osiągnęło temperaturę pokojową. Grilluj na średnim ogniu, aż mięso będzie dobrze zrobione z każdej strony. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy