REKLAMA
Marynata do karkówki z grilla
Przepis dla miłośników piwa i wieprzowiny karkowej.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 4 plastry Wieprzowina karkówka
- 1 l Piwo
- Sól
- BBQ przyprawa
Opatrunek
- 300 g kwaśna śmietana
- 4 ząbek czosnku
- koperek
- Sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Kawałki mięsa myjemy i wkładamy do miski. Zalewamy je piwem i pozostawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej.
Źródło: Youtube
2. Krok
Mięso wyjmujemy z piwa, ocieramy i kładziemy na rozgrzanym grillu.
Źródło: Youtube
3. Krok
Nakładamy sól i przyprawę do grilla na każdą stronę. Żeby mięso było ładnie pokryte. Grillujemy do miękkości.
Źródło: Youtube
4. Krok
Do miski mieszamy kwaśną śmietanę z przeciśniętym czosnkiem. Sól i dodajemy posiekany koperek. Podajemy z grilowanymi stekami.
Źródło: Youtube