REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/pVLYW4VgJvGiv-h9Uah5/f0d4710ed51e42177d315193849cce.jpeg)
Źródło: zeljkosantrac from Getty Images Signature
Marynata czosnkowa
Marynata czosnkowa jest szczególnie dobra do grillowanego mięsa, które zyskuje niepowtarzalny wymiar smakowy.
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 5 goździki Czosnek
- olej
- sól
- pieprz czarny mielony
- Papryka mielona
- Sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Najpierw obieram ząbki czosnku i przeciskam je przez praskę do miski.
2. Krok
Do czosnku dodaję oliwę, sól do smaku (dodaję około pół łyżeczki), trochę mielonego czarnego pieprzu i mielonej papryki.
3. Krok
Na koniec dodaję sok z cytryny, który nie tylko przygotowuje mięso do grillowania, ale także nadaje mu lekki i świeży smak.
4. Krok
Wszystko mieszam i odstawiam marynatę na kilka minut.