REKLAMA
Makowiec
Bez jajek, mleka i glutenu. Ciasto odpowiednie dla osób z nietolerancjami.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 szt jabłko
- 100 g Odżywianie jabłkowe
- 50 g Syrop kokosowy inny płynny słodzik
- 25 g olej kokosowy
- 2 łyżka stołowa siemię lniane
- 50 ml woda
- 80 g mak mielony
- 50 g mąka ryżowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
Jabłko obieramy i ścieramy na grubo. Siemię lniane zalewamy wodą. W misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, syrop kokosowy i mus jabłkowy. Siemię lniane z wodą blendujemy blenderem na gładko i dodajemy do płynnej mieszanki. Płynną mieszankę dodajemy do startego jabłka i mieszamy. Na końcu wmieszujemy mak i mąkę. Mieszankę rozprowadzamy w małej formie wysmarowanej olejem i pieczemy w temperaturze 180 stopni.