REKLAMA
Makowiec

Makowiec

Bez jajek, mleka i glutenu. Ciasto odpowiednie dla osób z nietolerancjami.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 szt jabłko Dodano do
  • 100 g Odżywianie jabłkowe Dodano do
  • 50 g Syrop kokosowy inny płynny słodzik Dodano do
  • 25 g olej kokosowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa siemię lniane Dodano do
  • 50 ml woda Dodano do
  • 80 g mak mielony Dodano do
  • 50 g mąka ryżowa Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.

Jabłko obieramy i ścieramy na grubo. Siemię lniane zalewamy wodą. W misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, syrop kokosowy i mus jabłkowy. Siemię lniane z wodą blendujemy blenderem na gładko i dodajemy do płynnej mieszanki. Płynną mieszankę dodajemy do startego jabłka i mieszamy. Na końcu wmieszujemy mak i mąkę. Mieszankę rozprowadzamy w małej formie wysmarowanej olejem i pieczemy w temperaturze 180 stopni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy