REKLAMA

Makowiec babuni z owocami leśnymi

Babuniec z dodatkiem mielonego maku

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Narzędzia

  • 180 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
  • 150 g kwaśna śmietana Dodano do
  • 80 ml olej Dodano do
  • 100 g cukier kryształ Dodano do
  • 20 g mak mielony Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • owoce Dodano do

Mrówka

  • 3 łyżka stołowa mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 40 g masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Całe jajka ubijamy z cukrem do piany. Następnie dodajemy olej i kwaśną śmietanę, a na końcu wszystkie suche składniki mieszane razem (mąka, proszek do pieczenia i mak).

2. Krok

Wylewamy na blachę 20x30 wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy owocami. Pieczemy w 180 C przez 30-40 min. Kruszonkę dodajemy po około 10 minutach pieczenia. Pozostawiamy do ostygnięcia, nie kroimy na gorąco.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy