REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/o1rsVYznXKIffKgIUfzZ/38bf650186ecd00ec5001e28ef9c64.jpeg)
Źródło: Canva
Makaron ze szpinakiem
Wegański makaron z jednego garnka ze szpinakiem i czosnkiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 400 g makaronu
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1⁄2 cebuli pokrojonej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Gotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
2. Krok
W międzyczasie, na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.
3. Krok
Dodaj szpinak i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
4. Krok
Dodaj mleko roślinne, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz dla smaku.
5. Krok
Kiedy makaron będzie gotowy, odcedź go i przełóż do sosu ze szpinakiem.
6. Krok
Wymieszaj dokładnie i podawaj natychmiast.