REKLAMA
Źródło: nadianb from Canva
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Smaczny przepis na makaron ze szpinakiem i pieczarkami. Szybkie danie na kolację lub lunch.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 350 g Makaron
- 2 goździki Posiekany czosnek
- 300 g świeże grzyby
- 200 g świeży szpinak
- 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 50 g Tarty parmezan
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Dodaj do niej pokrojone grzyby i podsmaż je. Następnie dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.
2. Krok
Dodać szpinak i dusić przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
3. Krok
W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po zakończeniu odcedź wodę i dodaj makaron na patelnię ze szpinakiem i grzybami.
4. Krok
Wszystko dobrze wymieszać, aby smaki się połączyły. Na koniec posyp makaron startym parmezanem i natychmiast podawaj.