REKLAMA
Źródło: estefaniavizcaino from Canva
Makaron z tuńczykiem i warzywami
Ten przepis na makaron z tuńczykiem i warzywami to doskonały sposób, aby przygotować smaczny i zdrowy lunch w ciągu kilku minut. Tuńczyk dostarcza dużo białka, a warzywa uzupełniają witaminy i minerały.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Makaron
- 400 g makaron
Tuńczyk i warzywa
- 2 żywność w puszkach Tuńczyk w oleju
- 1 kawałek The Onion
- 2 kawałek czosnek
- 2 kawałek pomidory
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżka stołowa Kukurydza
- Sałata lodowa
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotujemy makaron w osolonej wodzie, a następnie go odcedzimy.
2. Krok
Kroimy warzywa na mniejsze kawałki.
3. Krok
Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem.
4. Krok
Po chwili dodajemy do patelni tuńczyka z warzywami i doprawiamy go solą i pieprzem.
5. Krok
Dodajemy soli i przypraw
6. Krok
Mieszamy makaron z warzywami i tuńczykiem i podajemy gorące.