REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Makaron z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

Tradycyjne słowackie danie, które lubimy przygotowywać w dni, kiedy wszyscy jesteśmy w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g Makaron Dodano do
  • 500 g Mięso mielone Dodano do
  • 500 g Kapusta kiszona Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • masło Dodano do
  • słodka papryka Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • Trochę wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Na patelni z odrobiną masła podsmażyć drobno posiekaną cebulę.

2. Krok

Dodać do niego mięso mielone, posolić i wszystko wymieszać. Smażyć mięso do uzyskania brązowego koloru.

3. Krok

Dodaj do mięsa drobno posiekany czosnek i słodką paprykę. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę.

4. Krok

Następnie dodaj kiszoną kapustę, wymieszaj i zalej wodą. Niech wszystko dobrze się zagotuje.

5. Krok

W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja preferuję al dente.

6. Krok

Odcedź makaron po ugotowaniu i wymieszaj z kapustą.

7. Krok

Gotowe danie jest doprawiane solą i pieprzem do smaku i może być podawane do stołu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy