REKLAMA
Źródło: A_Lein from Getty Images
Makaron z dynią
Przepis na prosty makaron z dynią hokkaido, idealny na lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek dynia Hokkaido
- 400 g Makaron
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 2 goździki Czosnek
- Sól i czarny pieprz do przyprawienia
- 50 g parmezan
- Kilka świeżych liści bazylii
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Najpierw oczyść dynię hokkaido, usuń pestki i pokrój ją na mniejsze kawałki.
2. Krok
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osobiście wolę je al dente, ponieważ wtedy wymieszają się z innymi składnikami bez rozgotowania.
3. Krok
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać pokrojoną dynię. Dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz i smażyć, aż dynia będzie miękka.
4. Krok
Dodaj miękką dynię do ugotowanego makaronu, wymieszaj i posyp startym parmezanem i bazylią.