REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bVEuCLhb73J5s0RifWJX/affd7d07a125d64f44e333aaec940b.jpeg)
Kulajda z cukinii
Świeża letnia zupa, kiedy wszędzie jest pełno cukinii :-)
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 300 g Oczyszczonego cukinia
- 1 The Onion Namoczyć grzyby z góry
- 3 Większy ziemniaki
- lub Bulion woda
- lub Olej kokosowy masło
- 1 łyżka stołowa mąki pszennej
- krem do gotowania
- Świeży koperek
- Czarny pieprz
- ziemia Kminek
- sól Cukier i ocet jabłkowy według smaku
- 4 jajka Ugotowane na twardo
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Cebulę, cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę. Cukinyę smażymy na oleju z papryką, posypujemy mąką i po usmażeniu zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy krótko. Zupę blendujemy na gładko. Dodajemy namoczone grzyby, ziemniaki i przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki i grzyby zmiękną. Mieszamy.
2. Krok
Krótko przed końcem gotowania zmiękczamy śmietaną, dodajemy posiekany koper i gotujemy przez krótki czas. Zupę doprawiamy octem i cukrem. Podajemy z pokrojonym jajkiem.
3. Krok
Smacznego :-)