REKLAMA

Kulajda z cukinii

Świeża letnia zupa, kiedy wszędzie jest pełno cukinii :-)

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 300 g Oczyszczonego cukinia Dodano do
  • 1 The Onion Namoczyć grzyby z góry Dodano do
  • 3 Większy ziemniaki Dodano do
  • lub Bulion woda Dodano do
  • lub Olej kokosowy masło Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąki pszennej Dodano do
  • krem do gotowania Dodano do
  • Świeży koperek Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • ziemia Kminek Dodano do
  • sól Cukier i ocet jabłkowy według smaku Dodano do
  • 4 jajka Ugotowane na twardo Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cebulę, cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę. Cukinyę smażymy na oleju z papryką, posypujemy mąką i po usmażeniu zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy krótko. Zupę blendujemy na gładko. Dodajemy namoczone grzyby, ziemniaki i przyprawy. Gotujemy, aż ziemniaki i grzyby zmiękną. Mieszamy.

2. Krok

Krótko przed końcem gotowania zmiękczamy śmietaną, dodajemy posiekany koper i gotujemy przez krótki czas. Zupę doprawiamy octem i cukrem. Podajemy z pokrojonym jajkiem.

3. Krok

Smacznego :-)

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy