REKLAMA

Krem czekoladowy do tortu

Pyszny, gładki krem czekoladowy, idealny do przełożenia tortu lub jako nadzienie do ciastek. Łatwy do przygotowania, z garścią składników, które zwykle masz w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g czekolady mlecznej Dodano do
  • 150 ml śmietanki kremówki 30% Dodano do
  • 50 g masla Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Złóż składniki. Czekoladę połam na kawałki i umieść w misce. Śmietankę podgrzej w rondelku, ale nie gotuj.

2. Krok

Rozpuść czekoladę. Gdy śmietanka jest ciepła, wlej ją do miski z czekoladą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści.

3. Krok

Dodaj masło. Kiedy czekolada jest całkowicie rozpuszczona, dodaj pokrojone na kawałki masło. Mieszaj, aż masło się rozpuści i połączy z czekoladą.

4. Krok

Schłodź krem. Gdy masło jest całkowicie rozpuszczone, odstaw krem do schłodzenia. Przed użyciem w ciastach lub tortach, krem powinien zgęstnieć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy