REKLAMA
Krem czekoladowy do tortu
Pyszny, gładki krem czekoladowy, idealny do przełożenia tortu lub jako nadzienie do ciastek. Łatwy do przygotowania, z garścią składników, które zwykle masz w domu.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g czekolady mlecznej
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 50 g masla
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Złóż składniki. Czekoladę połam na kawałki i umieść w misce. Śmietankę podgrzej w rondelku, ale nie gotuj.
2. Krok
Rozpuść czekoladę. Gdy śmietanka jest ciepła, wlej ją do miski z czekoladą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
3. Krok
Dodaj masło. Kiedy czekolada jest całkowicie rozpuszczona, dodaj pokrojone na kawałki masło. Mieszaj, aż masło się rozpuści i połączy z czekoladą.
4. Krok
Schłodź krem. Gdy masło jest całkowicie rozpuszczone, odstaw krem do schłodzenia. Przed użyciem w ciastach lub tortach, krem powinien zgęstnieć.