REKLAMA

Źródło: Mariha_kitchen from Getty Images

Krążki Linzer wypełnione kremem

Tradycyjne świąteczne linzerki wypełnione kremem czekoladowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
25

Ciasto:

  • 200 gramy Masło Dodano do
  • 100 gramy cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 350 gramy Mąka półgruboziarnista Dodano do
  • sok i skórka z cytryny Dodano do

Krem:

  • 50 g Masło Dodano do
  • 100 g cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek żółtko Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj ciasto. Wymieszaj w misce masło, cukier, jajko, mąkę oraz sok i skórkę z cytryny i wyrób gładkie ciasto. Odstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę.

2. Krok

Po godzinie rozwałkować ciasto na posypanej mąką stolnicy na grubość około 3 mm. Wyciąć krążki i zrobić otwór na środku połowy z nich.

3. Krok

Piec linzer rounds w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż do uzyskania złotego koloru.

4. Krok

W międzyczasie przygotować krem. Ubij masło z cukrem na pianę, dodaj żółtko i dokładnie wymieszaj. Rozpocznij napełnianie rurek kremem, gdy całkowicie ostygną.

5. Krok

Rozsmaruj krem na dolnym kółku bez otworu i przymocuj górne kółko z otworem. Na koniec posyp cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy