REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/cyxml0MpajaqtXHLtU5V/bcf117951708e16024f9543bd5ec80.jpeg)
Kotleciki jajeczne
Kotleciki z jajek to naprawdę wspaniały pomysł na szybki i pełnowartościowy obiad który zje każdy , nawet największy niejadek . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/06/kotleciki-jajeczne.html
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- Łyżka posiekanej zielonej cebulki
- szczypta vegety
- szczypta czosnku granulowanego
- bułka tarta
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Z podanej proporcji wychodzi około 6 kotlecików średniej wielkości
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/cyxml0MpajaqtXHLtU5V/cd7d394a823e71ae82624ebabc3d2b.jpeg)
2. Krok
Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach do jajek dodajemy surowe jajko , zieloną cebulkę i przyprawy na koniec dodajemy odrobinę bułki tartej ( około 2 dużych łyżek ) .Wszystko dokładnie mieszamy .
3. Krok
Następnie formujemy i lekko spłaszczamy kotleciki . Każdy kotlecik o panierujemy bułką tartą . Smażymy na lekko rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron .