REKLAMA
Kostki marchewkowe
Kostki marchewkowe
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 150 g Gładka mąka speltowa
- 1⁄2 pakiety proszek do pieczenia
- 250 g drobno starta marchew
- kilka kropli aromat waniliowy
- 80 g Grube posiekane orzechy
- 60 g masło
- szczypta mielony imbir
- 1⁄3 łyżeczka Mielona korzenna
- 2 jajko
- 1 łyżka stołowa Suszone rodzynki moczone w herbacie
- 200 ml kwaśna śmietana
- 50 g serek śmietankowy
- 1 łyżka stołowa cukier puder
- 1⁄2 pakiet cukier waniliowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Wsypujemy składniki do miski i mieszamy łyżką. (mąka, proszek do pieczenia, imbir i cynamon)
2. Krok
Dodajemy stopione masło i jajka. Następnie mieszamy startą marchew, posiekane orzechy, rodzynki i kilka kropli aromatu waniliowego.
3. Krok
Wylepiamy blachę 20x20 papierem, równomiernie nakładamy ciasto i pieczemy przez około 30 minut w 180 C. Po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia i nakładamy warstwę kremu.
4. Krok
Kwaśną śmietanę mieszamy z serem cream cheese, cukrem pudrem i waniliowym. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Możemy udekorować posiekanymi orzechami lub owocami.