REKLAMA

Kostki marchewkowe

Kostki marchewkowe

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 150 g Gładka mąka speltowa Dodano do
  • 12 pakiety proszek do pieczenia Dodano do
  • 250 g drobno starta marchew Dodano do
  • kilka kropli aromat waniliowy Dodano do
  • 80 g Grube posiekane orzechy Dodano do
  • 60 g masło Dodano do
  • szczypta mielony imbir Dodano do
  • 13 łyżeczka Mielona korzenna Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Suszone rodzynki moczone w herbacie Dodano do
  • 200 ml kwaśna śmietana Dodano do
  • 50 g serek śmietankowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 12 pakiet cukier waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Wsypujemy składniki do miski i mieszamy łyżką. (mąka, proszek do pieczenia, imbir i cynamon)

2. Krok

Dodajemy stopione masło i jajka. Następnie mieszamy startą marchew, posiekane orzechy, rodzynki i kilka kropli aromatu waniliowego.

3. Krok

Wylepiamy blachę 20x20 papierem, równomiernie nakładamy ciasto i pieczemy przez około 30 minut w 180 C. Po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia i nakładamy warstwę kremu.

4. Krok

Kwaśną śmietanę mieszamy z serem cream cheese, cukrem pudrem i waniliowym. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Możemy udekorować posiekanymi orzechami lub owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy