REKLAMA

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=TywVM113ZaA

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do mięs i serów. Idealna do hamburgerów czy pieczeni. Jej przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zaskakujący. Same korzyści!

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 kg czerwonej cebuli Dodano do
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 100 g cukru Dodano do
  • 175 ml czerwonego wina Dodano do
  • 50 ml balsamico Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.

2. Krok

Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy cebulę, dusimy ok. 10 minut, aż zmięknie.

3. Krok

Dodajemy cukier i krótko mieszamy, aż zacznie się karmelizować.

4. Krok

Następnie dodajemy wino i balsamico, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę, aż sos zgęstnieje.

5. Krok

Przygotowaną konfiturę przelewamy do sterylizowanych słoików, zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy