REKLAMA

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=TywVM113ZaA

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli to doskonały dodatek do mięs i serów. Idealna do hamburgerów czy pieczeni. Jej przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zaskakujący. Same korzyści!

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 kg czerwonej cebuli Dodano do
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 100 g cukru Dodano do
  • 175 ml czerwonego wina Dodano do
  • 50 ml balsamico Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki.

2. Krok

Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy cebulę, dusimy ok. 10 minut, aż zmięknie.

3. Krok

Dodajemy cukier i krótko mieszamy, aż zacznie się karmelizować.

4. Krok

Następnie dodajemy wino i balsamico, doprawiamy solą oraz pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę, aż sos zgęstnieje.

5. Krok

Przygotowaną konfiturę przelewamy do sterylizowanych słoików, zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy