REKLAMA
Źródło: MichaelL from Getty Images
Koła czekoladowe
Przepis na czekoladowe linzer rounds udekorowane ozdobami cukierniczymi.
REKLAMA
Składniki
porcje
40
- 300 g Zwykła mąka
- 200 g Masło
- 100 g Cukier puder
- 1 kawałek jajko
- szczypta soli
- 1 łyżka Przyprawy do piernika
- Sok z cytryny
- 200 g Marmolady
- 200 g Ciemna czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj mąkę, masło, cukier puder, jajko, sól, przyprawę do piernika i sok z cytryny.
2. Krok
Zawiń ciasto w folię spożywczą i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
3. Krok
Rozwałkować ciasto na grubość około 3 mm i wyciąć krążki.
4. Krok
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia
5. Krok
Posmaruj krążki dżemem i sklej.
6. Krok
Na koniec polej je czekoladą i udekoruj według własnego uznania.