REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/d8FGkAbdTsAQ-Ay6f7VN/1905f78a41c144bc606596706e7016.jpeg)
Źródło: zstockphotos from Canva
Kokosowy raw tort
Ten przepis na pyszny raw kokosowy tort jest prosty i szybki. Nie wymaga obróbki termicznej, a jego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut. Jest idealny na każdą okazję i wyróżni się na uroczystym stole. Spróbuj go sam!
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Narzędzia
- 200 g Migdały
- 100 g Daty
- 2 łyżeczki kakao
Zawartość
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżka stołowa Miód
- 5 łyżeczki Kokosa
- 3 łyżeczki Czysta żelatyna
- 1 szt wanilia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Migdały i daktyle miksujemy w mikserze, a następnie dodajemy kakao. Mieszaninę wkładamy do formy i wypychamy na dno.
2. Krok
W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z miodem. Dodajemy kokos, następnie klarowną żelatynę i wanilię. Wszystko razem mieszamy.
3. Krok
Mieszankę wlewamy do korpusu i pozostawiamy w lodówce na co najmniej 3 godziny.
4. Krok
Przed podaniem możemy posypać ciasto kokosem i udekorować według własnej wyobraźni.