REKLAMA
Źródło: Canva
Kokosanki
Kokosanki to tradycyjne ciastka pochodzące Polski. Pyszna chrupiąca przekąska.
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 21⁄2 i szklanki mąki kokosowej
- 1⁄2 szklanki cukru
- 1⁄2 szklanki mleka kokosowego
- 1 jajko
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 1⁄4 łyżeczki soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce połącz mąkę kokosową, cukier, mleko kokosowe, jajko, ekstrakt z wanilii i sól.
2. Krok
Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczaj.
3. Krok
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut, do momentu, aż będą rumiane.