REKLAMA

Źródło: Canva

Kokosanki

Kokosanki to tradycyjne ciastka pochodzące Polski. Pyszna chrupiąca przekąska.

REKLAMA
TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Przepis można znaleźć w tym artykule

TOP desery - Połączenie smaków, którym nie można się oprzeć! Wybór najpopularniejszych

Składniki

porcje
15
  • 212 i szklanki mąki kokosowej Dodano do
  • 12 szklanki cukru Dodano do
  • 12 szklanki mleka kokosowego Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce połącz mąkę kokosową, cukier, mleko kokosowe, jajko, ekstrakt z wanilii i sól.

2. Krok

Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczaj.

3. Krok

Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 20 minut, do momentu, aż będą rumiane.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy