REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/LirqZCcJWZngX1G4bF0Z/257da33e6083ea81ed795e31eac949.jpeg)
Kluski z jajkiem i kapustą
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 500 g gnocchi
- 130 g kapusta kiszona
- 5 plastry szynki
- 2 jajko
- Łyżka Cukier trzcinowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Ugotujemy gnocchi w garnku do momentu aż zmiękną.
2. Krok
Na patelni smażymy szynkę, następnie dodajemy do niej kapustę, którą również chwilę smażymy. Dodajemy łyżeczkę trzcinowego cukru dla lepszego smaku i gotujemy około 5-10 minut, tak aby połączyły się wszystkie smaki, a kapusta stała się miękka.
3. Krok
Następnie dodajemy jajka i mieszamy wszystko, dopóki jajka się nie ugotują.
4. Krok
Dodajemy gnocchi.