REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6IX4o460q2yMLK8GliWN/835208e12942d96c02c8da17d1ec3c.jpeg)
Kluski po chłopsku
Coś na szybko ale domowo i smacznie . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2025/02/kluski-po-chopsku.html
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 200 g ugotowanych wcześniej klusek
- 100 g kiełbasy Podwawelska
- 50 g boczku wędzonego
- 1 średnia cebula
- 1 łyżeczka smalcu wieprzowego
- 1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Boczek kroimy w paski , smażymy na patelni do wytopienia tłuszczu , dokładamy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smalec . Całość smażymy do podsmażenia kiełbasy następnie dokładamy pokrojoną w pół piórka cebule i smażymy do ze złocenia cebuli . Gdy całość mamy ładnie usmażone dajemy kluski pokrojone w grubą kostkę lub ćwiartki .
2. Krok
Smażymy na średnim ogniu około 10 minut do ładnego podsmażenia klusek .
3. Krok
Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem .