REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VBKlfkv2hMBF7JVUPiUv/cdf696e015857f0fc040563f51c07e.jpeg)
Źródło: Pixabay: RitaE
Kieszeń Schab
Kieszeń Schab to tradycyjne węgierskie danie, które składa się z niebiańskiego schabu, duszonego w pysznym sosie. W kieszeń schabu wkładamy przyprawy i warzywa, które nadają smak mięsu. To danie nie tylko smakuje dobrze, ale też wygląda pięknie, dzięki czemu jest doskonałym wyborem na specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Do garażu
- 1 kg schab wieprzowy
- 1 Kawałek czerwona cebula
- 2 gerezd czosnek
- 1⁄2 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczka Barszcz
Do duszenia w sosie
- 1 Kawałek marchewki
- 1 Kawałek seler
- 1 Kawałek pomidor
- 1⁄2 łyżeczka Majeranek
- 500 ml białe wino wytrawne
- 300 ml Warzywny wywar
Do kremowego sosu
- 200 ml Ciężka śmietana
- 1 łyżka stołowa Mąka
- 1 łyżka stołowa masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Przygotujmy mięso
2. Krok
Dusimy mięso
3. Krok
Przygotujmy sos
4. Krok
Podajemy