REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Kieszeń Schab

Kieszeń Schab to tradycyjne węgierskie danie, które składa się z niebiańskiego schabu, duszonego w pysznym sosie. W kieszeń schabu wkładamy przyprawy i warzywa, które nadają smak mięsu. To danie nie tylko smakuje dobrze, ale też wygląda pięknie, dzięki czemu jest doskonałym wyborem na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Do garażu

  • 1 kg schab wieprzowy Dodano do
  • 1 Kawałek czerwona cebula Dodano do
  • 2 gerezd czosnek Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 12 łyżeczka Barszcz Dodano do

Do duszenia w sosie

  • 1 Kawałek marchewki Dodano do
  • 1 Kawałek seler Dodano do
  • 1 Kawałek pomidor Dodano do
  • 12 łyżeczka Majeranek Dodano do
  • 500 ml białe wino wytrawne Dodano do
  • 300 ml Warzywny wywar Dodano do

Do kremowego sosu

  • 200 ml Ciężka śmietana Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Mąka Dodano do
  • 1 łyżka stołowa masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przygotujmy mięso

2. Krok

Dusimy mięso

3. Krok

Przygotujmy sos

4. Krok

Podajemy

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy