Kiełbasa z cebulą z piekarnika
Pięknie pachnący i aromatyczny przepis na kiełbasę z cebulą z piekarnika. Jest to prosty, ale smaczny sposób na przygotowanie kiełbasy. Delikatna, słodka cebula i soczysta kiełbasa pieczone razem tworzą cudowną symfonię smaków.
Składniki
- 1 duży kiełbasa
- 2 duży cebule
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Kiełbasę kroimy na kawałki o grubości około 1 cm. Cebulę obieramy i kroimy w plastry.
Na dużej blasze do pieczenia rozprowadzamy 2 łyżki oliwy z oliwek.
Rozkładamy na niej kawałki kiełbasy i plastry cebuli.
Posypujemy wszystko solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem, a potem skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek.
Wstawiamy blachę do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut, aż cebula stanie się miękka i złocista, a kiełbasa będzie dobrze przypieczona.
Wyjmujemy z piekarnika i podajemy gorące.