REKLAMA
Źródło: ratmaner from Getty Images
Ketchup z dyni
Domowy ketchup z dyni, z dodatkiem korzennych przypraw. Idealny dodatek do mięs i kanapek.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
główne składniki
- 1 sztuka duża dynia
- 500 g cukier
- 100 mililitry ocet winny
przyprawy
- 1 łyżeczka Cynamon
- 1 łyżeczka Goździki
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Dynię obierz, pokrój w kostki, usuń gniazda nasienne. Umieść pokrojoną dynię w dużym garnku.
2. Krok
Dodaj do garnka cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Wymieszaj.
3. Krok
Gotuj na średnim ogniu przez około godzinę, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje.
4. Krok
Przelej gorący ketchup do czystych słoików, zakręć natychmiast. Odstaw do ostygnięcia.
5. Krok
Przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!