REKLAMA

Źródło: ratmaner from Getty Images

Ketchup z dyni

Domowy ketchup z dyni, z dodatkiem korzennych przypraw. Idealny dodatek do mięs i kanapek.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

główne składniki

  • 1 sztuka duża dynia Dodano do
  • 500 g cukier Dodano do
  • 100 mililitry ocet winny Dodano do

przyprawy

  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka Goździki Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Dynię obierz, pokrój w kostki, usuń gniazda nasienne. Umieść pokrojoną dynię w dużym garnku.

2. Krok

Dodaj do garnka cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Wymieszaj.

3. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez około godzinę, aż dynia zmięknie i sos zgęstnieje.

4. Krok

Przelej gorący ketchup do czystych słoików, zakręć natychmiast. Odstaw do ostygnięcia.

5. Krok

Przechowuj w chłodnym miejscu. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy